Osnovano Društvo ekonomista Kragujevca

Osnovano Društvo ekonomista Kragujevca

Osnivačka skupština Društva ekonomista Kragujevca, prilikom koje je izvršena verifikacija mandata onih članova koji su bili na sednici (293), održana je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Prisutni su, između ostalih, bili: Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, član predsedništva SES-a prof. dr Boris Marović, kao i Vladimir Vučković, član Fiskalnog saveta, Radomir Erić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Predrag Lučić, predsednik regionalne Privredne komore Šumadije i pomoravlja, Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca, Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije i šest članova gradskog veća grada Kragujevca koji su direktno ili indirektno povezani sa ekonomskom naukom.
Na osnivačkoj Skupštini izabran je predsednik Društva ekonomista Kragujevca – prof. dr Petar Veselinović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu, kao i predsednik Skupštine Društva ekonomista – prof. dr Veroljub Dugalić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Na sednici je izabrano i predsedništvo Društva ekonomista Kragujevca od 30 članova (plus predsednik). U predsedništvo koje je izvršni organ Društva ekonomista Kragujevca ušli su eminentni ekonomski stručnjaci iz redova profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, značajan deo predstavnika korporativnog sektora, najveći deo predstavnika banaka i osiguravajućih kompanija i deo profesora srednjih ekonomskih i trgovačkih škola vezanih za ekonomsku i trgovačku struku.

Na sednici je izabran i tročlani Nadzorni odbor koga čine: prof. dr Slobodan Malinić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu u penziji, a zvanično predsednik izdavačkog odbora i član saveza računovođa i revizora Republike Srbije, prof .dr Milan Kocić, vanredni profesor Ekonomskog fakutleta u Kragujevcu i Slavica Jelenković, profesor srednje Ekonomske škole u Kragujevcu.

 

Izvor: http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/osnovano-drustvo-ekonomista-kragujevca/

Ostavite odgovor